Ik moet niets

Ik kreeg van Facebook een melding dat het al weer een tijdje geleden is dat ik een bericht geplaatst had op Het licht in jou en of het niet weer tijd werd om mijn vrienden te verblijden met een nieuw bericht.
Dat wist ik zelf ook wel. Waarom heb ik niet eerder wat geplaatst? Waarom hanteer ik geen regelmaat? Misschien vraag je je dat af.

Dat zal ik vertellen. Ik wil van mijn oude patroon van ‘m’n best doen’ af en van ‘móeten’. Ik heb voor een nieuwe richting gekozen waarin ik kies voor plezier en voor het doen van dingen die me blij maken. Daarom ben ik dit Facebook-account begonnen. Ik vind het leuk om mijn bewustzijn te ontwikkelen en ik vind het leuk om mijn ervaringen te delen. Het geeft me energie, ik kom steeds meer in mijn kracht te staan.

Ik ben bezig om anders in het leven te gaan staan en anders met mijn omstandigheden en de personen om me heen om te gaan. Voorwaarde is het anders omgaan met mezélf.
Liever zijn voor mezelf, mezelf helemaal accepteren zoals ik ben op dit moment, niet méér doen dan wat ik kan, niet op mijn tenen gaan lopen, maar de lichte energie volgen. De energie van vrolijkheid, go with the flow. En niet verzetten tegen wat zich voordoet, ook al voelt het niet plezierig. Het leven is geweldig, het leven is geen strijd. Strijden kóst energie.
Als ik me onzeker voel over de inhoud van een bericht, als ik me druk maak over het feit dat ik al een tijdje niets geplaatst heb, dan kijk ik daarnaar, ik omarm mijn twijfels, accepteer mijn onzekerheid en laat het los. Ik moet niets. Ik hoef niet meer aan een hoge lat te voldoen, die mag wel wat lager. Goed is goed genoeg. Ik heb zelf de regie en ik bepaal zelf 😊