Kindertolk

Kindertolk® of PresentChild® is ontwikkeld door Janita Venema en heeft als uitgangspunt dat een kind met een probleem een geschenk is. Het kind heeft ons levensgeluk voor ogen. Een kind wil dat de ouders gelukkig zijn en geeft onbewust boodschappen door voor de ouder op verschillende manieren, o.a. door (probleem-)gedrag, woorden, lichamelijke klachten, alles met als doel om de ouder bewust te maken van wat nodig is om gelukkig te zijn.  
Iedereen om ons heen spiegelt ons. Wat ons raakt in het gedrag van de ander zegt alles over onszelf. Kinderen zijn hele grote en waardevolle spiegels. Je kunt als ouder heel wat leren van jouw spiegelende kind als je op die manier naar je kind kijkt. Echter, ieder heeft ook blinde vlekken. Een Kindertolk haalt die blinde vlekken boven water door de boodschappen van het kind te ‘tolken’ .

Wat houdt een Kindertolk-sessie in?
We maken een afspraak waarin besproken wordt wat er met het kind aan de hand is. Wat speelt er, welke klachten heeft het kind, waar maak je je als ouder zorgen over, met welk gedrag van je kind kan je niet uit de voeten?
Na deze eerste afspraak maak ik een vertaling en in een volgende afspraak koppel ik die vertaling terug.
Na een aantal weken is een follow-up afspraak een optie om het gedane inzicht te verstevigen of eventueel aan te vullen omdat er iets nieuws naar voren komt.

Voordat een afspraak voor een Kindertolk-sessie gemaakt wordt is vrijblijvend een kennismakingsgesprek mogelijk.

Voor meer info over de methode: https://presentchild.com/ 

Aanvragen Kindertolk