Het licht in jou, het ligt in jou

Het licht in jou, het ligt in jou

Alles is er al, het is een kwestie van helen, van heel worden, van alles integreren wat je in je hebt. Je bent al goed, je hebt alle antwoorden in je. Het licht is al in jou, het licht ligt in jou.
Dit is het, dit klopt, dit is voor mij een waarheid.

Het wil niet zeggen dat het even gemakkelijk gedaan als gezegd is.
Kan ik dit geloven? Over het algemeen gelukkig wel, maar soms ook niet. Dan betrap ik me erop dat ik toch weer streef naar een betere versie van mezelf, een vrolijker versie, een krachtiger versie. Ik streef naar meer, iets wat ik op dat moment niet ervaar. Ik wil dan zo graag heel zijn en heb daar zulke hoge verwachtingen van dat ik me niet realiseer dat ik al heel wat geheeld heb en dat sommige ervaringen uit het verleden geen enkele rol meer spelen in mijn huidige leven en gedrag. Er is al zoveel ten goede veranderd, maar het enige wat ik dan zie, is dat ik nog niet ben waar ik wil zijn.

Is dit genieten van onderweg zijn? Nee, dit is een einddoel voor ogen hebben en de conclusie trekken dat ik dat doel nog niet bereikt hebt en dat dat niet fijn voelt. Ik wil nu al altijd in balans zijn met alles wat er is en alles wat zich voordoet. Ik wil in een staat van innerlijke tevredenheid vertoeven en vol energie in het leven staan. Ik wil plezier hebben en voluit genieten van het leven.
Ik constateer zo nu en dan dat het nog niet zo is en niet zo voelt.

Dit teleurgesteld zijn over hoe het gaat en dat je nog niet bent waar je wilt zijn, is afkeren van jezelf en het afwijzen van jezelf zoals je nu bent.
Herken je dit? Dat je ervan baalt dat het niet lekker loopt, dat je je afvraagt wanneer die betere tijden nu eens aan zullen breken. Je doet zo je best om positief in het leven te staan maar het leven blijft een strijd voor jou. Het ene probleem is verholpen en het andere dient zich al aan. De moed zakt je in de schoenen.

Ik heb nooit geloofd dat het leven een strijd is, maar ik vond het leven ook alles behalve genieten. Het zware is er al heel lang van af voor mij, het genieten is echter nog niet een vanzelfsprekendheid. Ook ik blijf onderweg, ook ik blijf werken aan mezelf. Het is een continu proces van (nieuwe) keuzes maken.

Verander je mindset!
Ga er vanuit dat alles er al is en dat je goed bent zoals je bent. Kijk met liefde naar waar je bijvoorbeeld nog in de controle schiet. Als je iets of iemand onder controle wilt hebben, dan vertrouw je er niet op dat alles er al is en goed is. Controle oefen je uit vanuit angst, niet vanuit vertrouwen. Accepteer dat dat nog zo is, erken de aanwezigheid van dat automatische patroon en kijk of je anders kunt reageren. Kijk wat controle je brengt, je oplevert en kijk wat het loslaten van controle je zou kunnen brengen. Kies bewust voor een andere manier van reageren als jouw huidige manier niet helpend is en jou niet dient, kies voor herhaling als een reactiepatroon ondersteunend is. Kies bewust en oefen een nieuwe keuze totdat je nieuwe manier van reageren door jezelf als normaal wordt ervaren.


Zo werken we naar heelheid toe, het is allemaal binnen bereik. En kijk vooral eens achterom naar wat je al allemaal geheeld hebt. Waar je overal al de lading vanaf hebt gehaald en zonder moeite over kunt vertellen. Kijk naar wat door jou al verwerkt is en voor jou nu oké is.

En ga lekker verder, tevreden over wat je al hebt bereikt en over wie je nu bent.

Afbeelding kan het volgende bevatten: een of meer mensen, wolk, lucht, buiten en natuur