Het is goed zoals het is

Het is goed zoals het is

Het is goed zoals het is. Volg je natuur, volg de natuurlijke weg. Kijk naar de natuur, zoals alles vanzelf gaat, naar de kracht én veerkracht van de natuur, naar de vanzelfsprekendheid van seizoenen.
In de afgelopen periode van droogte reageren planten en bomen als vanzelf, alles wordt ingezet om te overleven. Terug naar de basis, naar de wortels. Als de wortels maar vocht houden, geen verspilde energie naar bloem en blad. Ik vind het prachtig om te zien. En de diversiteit! Sommige planten gedijen juist goed in droogte en zien er prachtig uit.

Zo is het met mensen ook en de menselijke natuur. In wezen – van nature- zijn we allemaal hetzelfde met dezelfde basisbehoeften maar in de praktische uitvoering zijn we zeer divers. Onze omstandigheden zijn verschillend, we zijn verschillend opgevoed, ons uiterlijk is verschillend.
Maar zijn onze omstandigheden nu zoals we ze willen, voor zover we daar invloed op hebben? Hebben we gekozen voor de juiste tuin, voor het laten bloeien van al onze talenten, de juiste locatie, de juiste mensen om ons heen, het juiste werk, goede voeding? Leven we het leven waar we goed in gedijen en waarin we volop tot ons recht komen?

Volgens de Kindertolktheorie, ontwikkeld door Janita Venema, kan je je leven beschouwen als een tuin waarbij sommige zaadjes gegroeid zijn tot enorm grote bomen, sommige zaadjes nog hele kleine plantjes zijn en sommige zaadjes zelfs nog niet zijn uitgekomen. Zo kan bijvoorbeeld het ‘volgzaam zijn’ zo’n grote boom zijn geworden waardoor het zaadje van ‘jezelf uiten’ niet tot bloei heeft kunnen komen. Dat zaadje dat nog niet is uitgekomen kan onder een steen liggen, je hebt het bedekt om wat voor redenen dan ook. Of het wordt niet water gegeven -gevoed- of het krijgt geen licht -aandacht- omdat bomen het licht wegnemen.
Kom je tot inzicht en wil je een bepaald zaadje laten uitkomen en groeien, dan kan rigoureus snoeien van grote bomen nodig zijn en het aandacht geven aan het zaadje. Wat je aandacht geeft, groeit.

Met een Kindertolksessie of Luisterkindafstemming kan ik je inzicht geven in je bewustwordingsproces. Inzicht in wat er op dit moment speelt in je leven en wat aandacht nodig heeft. Ik heb daarnaast in een NLP-opleiding bij SenSolid een aantal prachtige technieken geleerd om je te helpen bij het snoeien van je bomen.
Neem gerust vrijblijvend contact op met me.